Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Winnaars vrijetijdsprijzen ‘De Keizer Kiest’ : de helden

Olen winnaars De Keizer Kiest

Vrijdagavond zette lokaal bestuur Olen heel wat vrijetijdshelden in de bloemetjes. Tijdens de viering ‘De Keizer Kiest’ reikte het prijzen uit in de categorieën erevrijwilliger, cultuur, sport en jeugdheld. Binnen iedere categorie vielen er twee prijzen te winnen: een publieksprijs – gekozen door het publiek via een on- en offline stemformulier - en een juryprijs.    

De kandidaten waren zeer uiteenlopend. Ze zetten elk op hun eigen manier een bijzondere prestatie neer. Daarom was het voor de jury geen makkelijke taak om slechts enkele winnaars te kiezen.  

Categorie erevrijwilliger 

  • publieksprijs: Gust Heylen – belangrijk figuur voor de jeugd in Achter-Olen
  • juryprijs: Mia Vleugels – Samana Olen-Centrum 

Toelichting keuze jury: “Mia zet zich al meer dan dertig jaar in voor Samana Olen-Centrum. Ze is de stuwende kracht achter elke activiteit. Mia zet zich ten volle in voor de zieken. Ze doet er alles voor om hen een fijne vakantie te bezorgen. Dat verdient alle respect. Haar engagement reikt zelfs zo ver dat ze zich bij de aankoop van een nieuwe privéwagen liet leiden door de noden en behoeften van de leden van Samana. Mia is volgens de jury iemand die zich met hart en ziel geeft voor haar vereniging en dat verdient heel veel waardering .” 

Categorie cultuur 

  • publieksprijs: Theatergroep Het Vierde Oor 
  • juryprijs: Mark Bellens – vzw Keizer Karel en Gladiolen 

Toelichting keuze jury: “Als medeoprichter van vzw Keizer Karel Olen brengt Mark al 25 jaar cultuur in en naar Olen. Mark stond mee aan de wieg van het Gladiolenfestival en is medeorganisator van de parkfeesten, de kerkconcerten en de gezamenlijke voorstellingen met cultuurcentra De Werft en ’t Schaliken. Als voorzitter van vzw Keizer Karel coördineert hij al tien jaar de werking van deze vzw. Tenslotte een mooi compliment van de jury: ‘Mark is de Herman Schueremans van Olen’.”  

Categorie sport 

  • publieksprijs: U9 van Olen United – voetbal 
  • juryprijs: Laure Verhoeven – mountainbike 

Toelichting keuze jury: “Laure heeft dit jaar uitzonderlijke sportprestaties neergezet. Ze werd Belgisch kampioen mountainbike en Belgisch én Vlaams kampioen mountainbike short race. De jury vindt het bewonderenswaardig dat iemand op zo’n jonge leeftijd al op dergelijk niveau kan presteren. Dat getuigt alleen maar van heel veel inzet en doorzettingsvermogen. De jury is ervan overtuigd dat Laure een beloftevolle sportster is en nog heel veel in haar mars heeft.”  
 
Categorie jeugdheld 

  • publieksprijs: Renzo Vermeulen – Chiro Achter-Olen 
  • juryprijs: Sander Stappaerts – voorbeeldfiguur voor de jeugd 

Toelichting keuze jury: “Sander lijdt aan de ziekte van Duchenne. Hij is en blijft ondanks zijn ziekte altijd heel positief ingesteld. Samen met zijn familie zet hij zich in voor het onderzoek naar de ziekte van Duchenne. Hij organiseert hiervoor jaarlijks een ontbijt. Met zijn glimlach en eeuwig positivisme is Sander een voorbeeld voor de Olense jeugd.” 

Olen winnaars De Keizer Kiest

Deel dit artikel